Спорт

Хасковските кудо-бойци с 3 медала от републиканското

КудоДва златни и един сребърен медал завоюваха възпитаниците на клуб „Кудо-Хасково“ от републиканското първенство за младежи, мъже и жени. В шампионата в Пловдив участваха над 70 бойци от 8 клуба, разпределени в две възрастови групи в 7 категории. Хасковският клуб се представи с трима състезатели – Любомир Латунов и Никола Арсов при младежите и Валентин Вангелов при мъжете.

Пръв откри победната серия Никола Арсов, който категорично се наложи над своя съперник от София. Съотборникът му Любомир Латунов също започна отлично срещу представител на Бургас, а на финала в категорията хасковските младежи излязоха един срещу друг.

КудоДвамата поднесоха на публиката истински спектакъл, който надхвърли редовното време и се наложи да се играят две продължения за излъчване на победител. Така след общо девет минути игра Любо се наложи с минимално предимство от 1 точка и взе златото“ – коментира за  Haskovo.info старши треньорът на местния клуб Павел Георгиев, който е и главен секретар и кондиционен наставник на националния отбор на Българската кудо федерация.

Блестящо се представи и третият хасковлия – Валентин Вангелов, в чиято категория конкуренцията бе най-голяма – 10 бойци със среден ръст 180 см и 80 кг тегло.

КудоВъзпитаникът на Павел Георгиев победи с ипон всичките си съперници до финала след прилагане на болезнен ключ на ръката.

„По пътя към златото той разби хегемонията на пловдивските бойци, които срещна на полуфинала и финала в най-атрактивната категория. Изключително съм доволен от представянето на моите момчета,защото показаха на практика резултата от един дълъг и тежък тренировъчен цикъл, който в различните етапи включваше 6 дни тренировки седмично, включително и двуразови“ – обобщи старши треньорът на клуб „Кудо-Хасково“.

Следващото голямо предизвикателство пред неговите момчета е международният турнир през септември в Бургас, за който се очаква разрешение от международната кудо федерация. Благодарение на отличното си представяне тримата хасковски медалисти си осигуриха място в националния ни тим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gdgbvf
gdgbvf
08.04.2013 14:41 14:41

bravoo

Нина
Нина
11.04.2013 0:22 0:22

Само така, Напред и нагоре !!!

Анонимен
Анонимен
21.07.2017 23:41 23:41

Osu

Back to top button