Хасково

ЛИДЕР-НИЕ-БНД: Хасковска област обезлюдява най-бързо

Коалиция ЛИДЕР-НИЕ-БНДПо-голяма свобода за българския бизнес – това е едно от нещата, които трябва да направят следващите управляващи, смятат от Коалиция ЛИДЕР-НИЕ-БНД, които днес представиха своята листа за предстоящите предсрочни избори.

Водач на хасковската листа е председателят на партия НИЕ и бивш заместник-кмет на община Пловдив Петко Атанасов, следван от общинския председател на партия Лидер в Димитровград Юлиян Семерджиев. Трета е Марияна Тодорова, учител в училище „Васил Левски“.

Най-сериозно внимание трябва да се обърне на малкия и средния бизнес, заяви Петко Атанасов, който също се занимавал с дребен бизнес. Според него най-големите проблеми в момента са свързани с безработицата и липсата на перспектива за хората. Хасковска област е един от регионите на страната, който обезлюдява най-бързо, защото липсват големи работодатели. Едно ново висше учебно заведение в Хасково би съживило града, смята Атанасов. Според него в страната трябва да има и ново териториално делене, защото заради малкото данъкоплатци малките общини задлъжняват.

Хората се страхуват да инвестират в икономиката, за което говорят увеличените депозити в банките и това е груба грешка на управляващите, посочи Атанасов. В образованието също царял хаос. Безобразие е да има хиляда учебници по един предмет, категоричен е той. Другият голям проблем бил настоящият Закон за обществени поръчки, благодарение на който се източвал огромен ресурс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button