Спорт

Кадетите блеснаха на международен турнир по борба

Класиране6 медала, половината от които златни, завоюваха националите от клуб „Димитровград” на международния турнир по свободна борба за кадети „Русенски легенди“. Неговото седмо издание се проведе през уикенда в крайдунавския град с участието на борци от 7 държави – България, Румъния, Унгария, Швейцария, Германия, Молдова и Казахстан.

В категория 46 кг Павел Иванов стана шампион. Второ злато от турнира очаквано грабна Микяй Наим при 50-килограмовите. В по-горната категория – 54 кг възпитаниците на Салим Наим бяха без конкуренция и логично се стигна до финал между двама димитровградчани – Димитър Иванов и Веселин Петров. Златният медал заслужи Иванов, за съперника му остана среброто. Съотборникът им Иван Янков допринесе за отличното представяне на своя клуб с бронз в категория 42 кг.

Единствената представителка на „Димитровград“ при кадетките Нели Георгиева също се класира трета като записа много ценна победа над състезателка от Казахстан.

С отличие от Русе се завърна и възпитаникът на хасковското Спортно училище и клуб „Ангел войвода“ Георги Димитров. Той се пребори за среброто в категория 76 кг като отстъпи във финалната схватка на сънародника си Ахмед Кадовлуев.

В края на тази седмица в Стара Загора предстои нова проверка за кадетите – силният международен турнир „Динко Петров”. Очаква се в него да се включат елитни чужди отбори, в това число от Дагестан, който е един от центровете на силната руска школа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button