Спорт

Хасковлии обраха медалите на турнир по аеробика в Словакия

АеробикаС куп медали се завърнаха от Словакия възпитаниците на хасковските клубове по аеробика „Мега спорт“ и „Виолена“. Те участваха в силния международен турнир в град Нове Замки, в който се конкурираха над 400 състезатели от 9 държави.

8 медала, 5 от които златни, 1 сребърен и 2 бронзови завоюваха момчетата и момичетата от „Мега спорт“. При 9-11-годишните Борислава Иванова и Александър Ангелов станаха шампиони както в индивидуалната надпревара, така и на двойки.

Кайрякова, Митева, Тодорова, Стоименова и Добчева заеха първо място при групите, Възпитаничките на Мартина Маринова грабнаха сребро /Кайрякова, Митева, Тодорова/ и бронз при тройките /Арабаджи,Стоименова,Добчева/.

Аеробика

Дарина

Над всички в индивидуалната надпревара при 12-14-годишните бе Дарина Пашова, която спечели поредното злато в кариерата си.

В по-горната възрастова група тройката на „Мега спорт“ Ленкова, Черкезова, Паунова се класира трета, а индивидуално Мария Ленкова се нареди четвърта при 15-17-годишните девойки.

Аеробика

Димана и Ангел

Отлично се представиха и 6-мата състезатели на „Виолена спорт“, които спечелиха два златни медала от турнира – на Димана Николова и Ангел Казаков при смесените двойки и на Ангел в индивидуалната надпревара при 12-14 годишните. Само 0,05 стотни не достигнаха на Димана и Яна Колева, за да си тръгнат с бронз от състезанието съответно при 12-14 и 9-11 годишните. Малшанс споходи и световният шампион Тихомир Баротев, който за първа година се състезава при 15-17 годишните. Само 0,05 стотни го разделиха от бронзовия медал.

В деня на контролните проигравания всички спортни специалисти са били силно впечатлени от съчетанието и изпълнението на Тихомир, за което той е получил много поздравления и прогнози, че в близко бъдеще ще спечели злато от най-големите състезания по аеробика.

„Получавайки толкова отлични отзиви предишния ден, излязох пренавит, което доведе до грешка при изпълнението ми на упражнението с най-голяма трудност“- коментира след турнира в Словакия Тихомир. Haskovo.info припомня, че  възпитаникът на Теменуга Илиева бе избран за „Спортист на 2012-та година“ в община Хасково в категорията „юноши и девойки“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button