Спорт

Хасковска щангистка с бронз от европейското

НаграждаванетоБронзов медал за България грабна хасковлийката Мая Иванова от европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в албанската столица Тирана.

Възпитаничката на треньора Живко Архондев заслужи първо отличие в кариерата си от голямо първенство при жените. 22-годишната националка се класира трета в категория до 53 кг с общ сбор 186 кг. В изхвърлянето Мая записа успешен опит на 81 кг, което първоначално я нареди четвърта в движението. В изтласкването бившата възпитаничка на хасковското Спортно училище се справи успешно с тежест от 105 кг, което я върна в битката за медалите.

Шампионка в категорията стана украинката Юлия Паратова с общо 194 кг в двубоя, следвана от рускинята Светлана Черемшанова със 188 кг.

Haskovo.info припомня, че бронзовата медалистка от европейското Мая Иванова е сред най-талантливите щангисти у нас. Републиканската ни шампионка в категория до 58 кг зае трето място в традиционната анкета „Спортист на Хасково“ за миналата година, а през 2009-та бе избрана за №1 в родния си град заради сребърния си медал при девойките от първенството на „Стария континент“ в Швеция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.04.2013 12:31 12:31

Браво.Успехи в бъдеще!

Back to top button