Хасково

Ротарианци дариха легла и матраци на дневен център „Марина“

РК Хасково-Аида34 легла и матраци получи днес Дневен център „Марина“ от Ротари клуб „Хасково – Аида“. Дарението е на стойност 5250 лева. Проектът ни за втора поредна година е свързан с подобряването на условията в дневния център и се казва „Равен шанс“, каза президентът на РК „Хасково – Аида“ д-р Светломира Генева.

Миналата година ротарианци са купили климатик и спални комплекти за социалната институция. В петък е заключителният етап от проекта, когато на Пролетния ни бал ще бъде представен резултатът от свършеното.

РК Хасково-Аида„Единствената ни цел е не стойността на това, което правим, а как дарението ще се възприеме от обществото и до колко сме полезни на нуждаещите се. Нашите проекти не са еднократни. Винаги сме се стремели да бъдат за по-дълъг период, за да бъдат по-стойностни, за да оставим отпечатък„, коментира президентът на РК „Хасково – Аида“

През осемте години от създаването на клуба, членовете му са осъществили основно проекти, насочени към деца. „Помогнахме на Дом майка и дете, на детска градина, а най-големият ни проект е детската площадка в кв. „Орфей“ на стойност 45 хиляди лева“, допълни д-р Светломира Генева.

РК Хасково-АидаТова не е единственото, което ротарианци правят. „Подпомагаме много други организации и личности. Провеждаме картинг турнир през есента отново с благотворителна цел. Имаме проект, по който за първи път в Хасково ще се проведе и обучителен семинар на лидери от интеракт и ротаракт клубове.

От Ротари клуб „Хасково – Аида“ ще продължат и занапред да помагат на Дневен център „Марина“. Днес децата си пожелаха дори плазма.

Капацитетът на социалната институция е 56 места. В момента услугите на центъра ползват 46 души – 26 деца и 20 възрастни.

РК Хасково-Аида РК Хасково-Аида

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button