Хасково

Жена завари крадци в дома си, набиха я и я ограбиха

ImageДвама мъже са задържани за домова кражба в димитровградското управление, съобщиха от пресцентъра на МВР в Хасково. Сигналът срещу тях е подаден от 44-годишна жена от Димитровград. Прибирайки се в дома си на улица „Патриарх Евтимий“ тя заварила крадците в жилището.

Като я видели, мъжете й нанесли удар по лицето, изблъскали я и избягали с вече приготвените за изнасяне вещи – преносим компютър, 2 златни пръстена и 3 паспорта. Веднага е сформирана оперативна група, която е извършила заградителни мероприятия на околовръстния път в града до бензиностанция в посока на Стара Загора. Спряно е такси Шкода Фабия, шофирано от димитровградчанин. В колата са пътували 38-годишен старозагорец и 35-годишен мъж от Нова Загора, и двамата познайници на полицията.

При претърсване в багажника на автомобила са открити инструменти за взломяване на заключващи устройства – клещи, отвертки, гаечни ключове, метален лост, ножове и текстилни ръкавици. Полицейските служители са открили и откраднатите от апартамента вещи.

В хода на работата е станало ясно, че мъжете са наели таксиметровия шофьор с уговорката да ги закара до село Радиево. Двамата извършители са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Предстои докладване на материалите в Окръжната прокуратура в Хасково за внасяния на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button