Хасково

ПМГ с пореден успех от националната олимпиада по английски

Възпитаниците на ПМГДвама ученици на Природо-математическата гимназия “Акад. Боян Петканчин” в Хасково се класираха в десетката на най-добрите в Националния кръг на олимпиадата по английски език. Той се проведе на 23 март в Монтана.

До участие в този кръг от област Хасково бяха допуснати шест ученици от осми и девети клас. Сред тях най-добре представили се в своята група участници са двама възпитаници на ПМГ. Деветокласничката Мария Бакалова, която миналата година стана втора в България, сега завоюва петото място в оспорвана битка с още 31 участници от цялата страна. Йордан Делчев се нареди девети в своята група в надпревара с 44-те най-добре подготвени по английски език осмокласници в страната.

Поредният успех на децата от ПМГ този път по профилиращия предмет – английски език, доказва, че математическата гимназия в Хасково дава отлична подготовка не само по математика, информатика, математическа лингвистика, биология и химия, но и всички хуманитарни дисциплини, коментираха от ръководството на гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button