Хасково

Пак гласуват фиша за неправилно паркиране, обявен от съда за нищожен

Сесия, илюстрацияСпорната общинска Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на Община Хасково отново влиза на сесия на Общински съвет – Хасково.

На предстоящото заседание на местния парламент ще бъде гласуван отново образец на фиш за неправилно паркиране.

„В много от големите общини, като Пловдив и София, неправилното паркиране е регулирано с  налагане на глоба с фиш, което към настоящия момент е неприложимо за нас, в следствие на заведените дела от страна на областна управа. Тези общини издават собствени фишове, с които налагат глоба до 50 лв. В нашата наредба остана да действа чл.35, който дава тази възможност, но на практика е неприложима, тъй като липсва образеца на официалния документ – „фиш“, определящ размера на наложената глоба.“, пише в докладната си кметът Георги Иванов.

В мотивите се казва още, че сумите от наложените глоби по реда на тази наредба, следва да бъдат събирани в общинския бюджет. Липсата на образец на фиш реално лишава месната хазна от тези средства за сметка на държавната.

Сред останалите промени в докладната е записано още, че ако глобата се плати в 7-дневен срок, нейният размер автоматично се намалява на половина.

Ново предложение е и това, че при изтичане на работното време на „синята зона“ автомобилите, задържани принудително със „скоба“, ще бъдат репатрирани на наказателния паркинг. Дали общинските съветници ще дадат зелена светлина на тази докладна ще стане ясно на сесията на 26 април.

Haskovo.info припомня, че само преди седмица Хасковският административен съд излезе с решение, в което посочва, че одобреният от Общинският съвет образец на фиша за неправилно паркиране е нищожен. Според магистратите бланката се утвърждава от министъра на вътрешните работи и не е в правомощията на Общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
а
а
12.04.2013 13:39 13:39

КМЕТЕ БОКЛУК ДОЛЕН.СКРИЙ СЕ В УЗУНДЖОВО ИЗЧАДИЕ ДОЛНО.

БАТ САЛИТУ въ.
БАТ САЛИТУ въ.
12.04.2013 14:46 14:46

Хора не виждате ли че този ЦИГАНСКИ боклук се подиграва със целия град,със всеки един гражданин,не уважава държава,институции,нищо.Какво го чакаме,вижте Варна какво направиха.Тука безработица,водата най скъпа,синя зона чак до Веспрем ще стигне,улиците дупки а тоя мръсен МАНГАЛ да си ходи.Що не направи по улица КАРТЕЧАР синя зона аъъ?

иии
иии
12.04.2013 22:07 22:07

абе казал съм първо да помислят после да решават,и да не прекаляват с правомощията да няма бели

читателка
читателка
13.04.2013 10:15 10:15

Това е пародия на кмет, който не уважава законите в България и съдебните решения на съда, пробутва на послушните си общински съветници незаконосъобразни наредби за гласуване, създава гръд-държава в държавата и си прави каквото трябва сякаш общината му е бащиния! Добре помислете пак ли ще го изберете!!!

Анонимен
Анонимен
13.04.2013 11:54 11:54

Кмете, защо 50 лева? Поискай направо фиш за 500 лева! Така ще можеш още повече да крадеш. Зер синовете ти имат по 5-6 фирми и всичките работят по концесии и поръчки на общината. Няма разрешителен режим, в който да нямате намеса. Сега гледам махат се билбордове на разни рекламни агенции из града. Сигурно са им изтекли сроковете. Естествено ти не ги подновяваш и ми се струва, че си решил да сложиш ръка и на този бизнес. Защо да плащаш за реклама на следващите избори? А ако някой друг реши да рекламира на тях, ще му одираш по 10 кожи, както само ти си знаеш. Остана ли сектор от област на обществените поръчки, който да не си прилапал? Такава лакомия дори Бойко Борисов и комунягите не са демонстрирали.

бай Колю
бай Колю
14.04.2013 13:32 13:32

А защо да се „репатрират“ след работно време, не може ли направо да се извозват за скрап? И сумата направо да отива в общината – така за нула време ще се закрепи бюджета. А ще останат пари и за лемурите.

Анонимен
Анонимен
14.04.2013 15:20 15:20

Има ВИДЬОВ ден и той не е далече…

Боби Симеонов
Боби Симеонов
14.04.2013 17:59 17:59

В тоя сайт имате висше образование по неграмотност.

Боби Симеонов
Боби Симеонов
14.04.2013 18:00 18:00

Вземете се застреляйте.

Back to top button