Хасково

Наркозависим и болен крали в Димитровград, остават в ареста

КрадцитеХасковският окръжен съд остави в ареста Иван Иванов от Нова Загора и Кирил Петров от Стара Загора, които набиха и ограбиха 44-годишната Светлана Георгиева в дома й в Димитровград, след като жената ги завари на местопрестъплението.

Двамата крадци задигнаха компютър и два златни пръстена и избягаха, но бяха заловени малко по-късно от полицията.

Днес стана ясно, че и двамата са многократно осъждани за подобни престъпления. Назначеният им служебен защитник Георги Христов настоя да бъдат пуснати под домашен арест. Кирил страдал от заболяване и се нуждаел от лечение, а Георги бил наркозависим и имало опасност за изпадне в наркотична криза. Разпознаването от потърпевшата пък било извършено при отсъствието на адвокат на обвиняемите. По думите му Светлана и подсъдимите се били виждали и преди.

Съдия Жулиета Серафимова обаче прецени, че задържаните трябва да останат в ареста, тъй като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив и има опасност двамата да се укрият и извършат ново.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 3-дневен срок, считано от днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button