Хасково

Арестуваният за измама учител отстранен от работа

Иван СлавовАрестуваният за телефонна измама учител по физическо възпитание в Професионалната гимназия по механо и електротехника Иван Славов е отстранен от работа до изясняване на случая. Това съобщи за Haskovo.info началникът на образователния инспекторат в Хасково Иван Панайотов.

Учителят бе задържан при зрелищна акция на полицията в центъра на Хасково в четвъртък при опит да вземе 2 500 лева от 80-годишния Иван Русев. В момента той е в неплатен отпуск. Ако се докаже, че е нарушил закона, тогава ще бъде уволнен дисциплинарно и няма да има право да преподава в нито едно училище. Чакаме да има нещо черно на бяло – било от полиция, съд или прокуратура, коментира Иван Панайотов.

Славов е назначен на работа в гимназията преди 6 години. Според изискванията на закона, учителите трябва да имат чисто съдебно минало и според свидетелството за съдимост, което е представил, това е така. Това беше и една от причините той да бъде пуснат на свобода след изтичане на 24-часовата полицейска мярка за задържане. Въпреки че не е осъждан, по данни на полицията той е криминално проявен, извършител на множество кражби и нанасяне на средна телесна повреда.

Както Haskovo.info писа, според районната прокуратура Славов не е същинският измамник в престъпната схема, попаднал е случайно в нея и е бил просто куриер. Очаква се утре Районният съд в Хасково да реши каква мярка ще бъде взета срещу него и какво обвинение ще му бъде повдигнато.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
oo
oo
15.04.2013 13:49 13:49

Те всичките кадри на господин Панайотов са или бивши или бъдещи криминални дейци

ivan
ivan
15.04.2013 18:12 18:12

na sto pracenta e sigorno 4e vzima ptocent ot cialata rabota nikoi ne raboti za mersi specialno tova p**al4e

SEG
SEG
15.04.2013 18:55 18:55

Zashto ne mu go kajesh v ochite che e p**alche ami draskash anonimno,az shte ti kaja zashto,shtoto shte si izpluesh droba,takiva kato te*e sme gi vijdali bili i e*ali,ako iskash pak kaji kade i shte doida marsho anonimna

Анонимен
Анонимен
16.04.2013 6:48 6:48

Кога ще освободят Христова и Карадимова от работа,нужна е пълна ревизия на учебния процес ,та да тръгне работата в Механото.

Back to top button