Спорт

7 медала за Димитровград и 1 за Хасково от международен турнир

Микяй Наим и Димитър Иванов1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови медала спечелиха възпитаниците на клуб „Димитровград“ от международния турнир по борба за кадети „Динко Петров“. Домакин на състезанието бе Стара Загора, а в схватките през уикенда участваха 181 момчета от Русия, Литва, Турция, Македония, Косово и 19 български клуба.

В свободния стил димитровградчани окупираха челните места в най-оспорваната и силна категория – 54 кг. Димитър Иванов грабна златото и приз за „най-резултатен състезател“ на турнира, а за съперника му на финала Микяй Наим остана среброто при дебюта му в тази категория. Техният съотборник Веселин Петров се класира трети.

Най-малкият участник от клуб „Димитровград“ Делчо Нейчев стигна до схватка за златото в категория 42 кг., но там загуби от най-добрият чуждестранен състезател – руснака Азнаур Таваев и се окичи със сребърен медал.

В категория 76 кг. бронз спечели Богомил Бонев след убедителни победи в първите три срещи и последвала загуба на полуфинала от литовски състезател. Контузии попречиха на димитровградчаните Иван Янков в категория 42 кг и Веселин Славов – 76 кг да излязат за двубоите си за трето място, заради което останаха пети.

В класическия стил талантите от бригадирския град грабнаха още два медала при 50-килограмовите, където експериментално участваха Павел Иванов и Микяй Наим. Синът на треньора Салим Наим се бори майсторски на финала, но загуби по точки от многократния шампион на България и национален състезател Нестър Нестъров от „Локомотив“ Варна. Павел Иванов победи с туш в срещата за бронза, като допусна загуба само на полуфинала от съотборника си – допълниха от клуб „Димитровград“.

Със заслужено отличие от международния турнир се завърна и талантът от Хасково Георги Димитров. Възпитаникът на местния клуб „Ангел войвода“ се пребори за среброто в категория 76 кг свободен стил като допусна да бъде изпреварен на почетната стълбичка единствено от литовския шампион Ерик Бизунович.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button