Хасково

Втори дюнер в Хасково с акт, не съхранявал правилно продуктите

ImageЗаведение за бързо хранене – дюнер в Хасково е санкциониран от Областната агенция за безопасност на храните. Собственикът е отнесъл акт, тъй като не е съхранявал продуктите според указаните от производителя температурни условия. Наскоро друг дюнер в областния град бе глобен, защото предлагал на клиентите си негодна гарнитура от стари зеленчуци.

Най-честото нарушение, на което са попаднали инспекторите през изминалата седмица, е не воденето на добри производствени практики. С глоба от 2 000 до 3 000 лева са санкционирани цех за преработка на месо в Тополовград, баничарница в Хасково и хранителен магазин в Свиленград.

В два търговски обекта са съставени актове за липса на здравни книжки на двама служители – това са магазин в Свиленград и заведение в Тополовград. В друг свиленградски магазин пък са били засечени стоки с изтекъл срок на годност, а собственикът е санкциониран.

Общо 132 проверки са извършени през миналата седмица от ОАБП. Съставени са 7 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button