Хасково

Актьорите от Театралната школа показват две нови премиери

Театралната школаДве нови премиери ще представят тази вечер младите актьори от Театралната школа при Младежкия център в Хасково. Първата е на Малък младежки театър зад пазара – моноспектакълът „Здравей, дъще“ на Димитър Никленов в изпълнение на Димана Щерева.

Тя е 12-класничка в хасковската Природо-математическа гимназия и играе в школата от 7 години. Димана иска да кандидатства актьорско майсторство и това е една сериозна стъпка към театралната академия, коментира ръководителят на Театралната школа Румяна Георгиева.

На премиерата ще присъства и авторът на спектакъла Димитър Никленов. След кратка почивка на сцената ще излязат актьорите на театър „Буратино“, които ще изиграят „Михал Мишкоед“ на Сава Доброплодни. Въпреки че е на повече от век, комедията и днес звучи актуално с неподправения си хумор и напомня, че за толкова много години манталитета и нравите на българина не са се променили много. За младите театрали постановката е един преход към по-сериозната драматургия, защото до сега те са влизали в роли от детски сюжети.

С двете пиеси Театралната школа ще се представи и на фестивала „Бургарски изгреви“ в Бургас през следващата седмица.

 Театралната школа
Театралната школа

Димана Щерева

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button