Регион

Ученици засадиха дърво в Лисабон, кръстиха го Десислава

ВизитатаУченици от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград се завърнаха от Лисабон. Визитата се проведе от 8 до 13 април и в нея участваха представители на Италия, Испания, Турция, Гърция и Румъния, съобщават от  гимназията.

За работна среща учениците е трябвало да направят собствено проучване за ролята на половете в семейството, отглеждането и възпитанието на децата.

ВизитатаЗа целта те са провели анкета сред 1050 граждани и са представили свое изследване за това какви са нагласите на обществото по отношение на ангажираността на мъжете и на жените към проблемите на семейството.

„Заснехме и специален филм със субтитри на английски език по темата, в който проследихме възгледите на три различни поколения за разпределението на семейните задължения. Представянето мина успешно, а нашите продукти впечатлиха публиката и партньорите по проекта“, коментират от ръководството на гимназията.

ВизитатаСлед работните срещи представителите на всяка държава са засадили дръвчета, които носят имената на жени. Българското дърво носи името Десислава – старобългарско име, което означава „търся, намирам слава“.

В рамките на посещението си в Португалия димитровградските ученици са разгледали католически катедрали, стария град на Лисабон и замъка „Сейнт Джордж“. Останали са впечатлени от красотата на Синтра – защитен от Юнеско град. Посетили са двореца „Да Пена“, построен от Фернандо Сакс Кобург Готта – далечен предшественик на българския цар Фердинанд. Възпитаниците на ПМГ „Иван Вазов“ са стъпили на най-западната точка на Европа – Кабу да Рока, изкачили са кулата Белем – символ на Лисабон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button