Регион

„Златният гьол“ изяде главата на директора на Агенцияна по храните

ДезинфекцияИзпълнителният директор на Българската агенцията по безопасност на храните д-р Йордан Войнов е подал оставка, съобщиха от пресцентъра на агенцията. Оставката е била поискана от премиера Марин Райков заради скандалния договор за санитарен контрол на българо-турската граница, според който дезинфекцията на автомобили на така наречения „Златен гьол“ минава в частни ръце.

Договорът бе подписан с фирма, която според експерти е избрана при странни обстоятелства да събира такси на пунктовете „Капитан Андреево“ и „Лесово“.

В свое официално изявление д-р Йордан Войнов посочва, че още при встъпване в длъжност на служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, е заявил готовността да си подаде оставката, но той не е поискал да се променя ръководството на БАБХ. 

„Тъй като в момента тече проверка във връзка с подписания договор за изпълнение на дейността дезинфекция на превозните средства, влизащи в страната при граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, излязох в годишен отпуск докато приключи проверката. След изказването на служебния премиер Марин Райков, че следва да бъда отстранен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница, аз депозирам своята оставка като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните пред министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков“, се казва в официалната позиция на д-р Войнов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГЮМРУКЧИЯ
ГЮМРУКЧИЯ
17.04.2013 20:48 20:48

Сега на международния съд .Всеки един който е минавал границата при ГКПП К.Андреево и Лесово да им се върнат парите и Станков, Манков в панделата,
лакомии такива и пак искат да спечелят на изборите,да да ама не-среден пръст…

Бинко
Бинко
18.04.2013 6:13 6:13

Ще подаде оставката Генералния сам друг път. Натиснали са го от МЗ. Няма го вече Мирко да му отваря парашута.Но крайно време е като е почнал новия министър да кара до край ако не го е страх. Всичките са в кюпа, и н-ка Михайлов, и рег.директор Вълчанов, и бившия дир.Читов. Заграбиха сума имоти
на НВМС,цега БАБХ ,чрез поставени лица и фирми. За някои обаче не им стигна времето.До края на мандата на Герб,Мирко Найденов беше планувал да приватизира вси

Бинко
Бинко
18.04.2013 6:28 6:28

всички имоти на Агенцията.За всеки си имаше парче от баницата ,но уви , кой кво е вземал вземал.Не трябва обаче на тези крадци да им се разминава Нека новия Министър на земеделието да по разнищи нещата в дълбочина и ще види какво ще изкочи.Трябва обаче да побърза ,че тези протежета са още на власт и бързат да прикрият следите и далаверите.Г-н Министър, необходима е цялостна промяна.Както е казал народа не може нов бардак със стари к*рви да се прави.Побързай Те, иначе забавите ли се , ще намерят начин мафията да обсе*и и ВАС!

Стоян
Стоян
18.04.2013 9:16 9:16

Всички тези разбойници на прок*рор.Особено този Вълчанов. Що рушвети взема от търговци и производители в региона. Не случайно е и редовен клиент на прок*ратурата.Всички обекти в региона задължително правят проекти и се обработват с/у гризачи от протежето му Пламен. Тонизира всички гербаджийски фирми в региона, а на другите спици в колелата ако не си плащат.Но нали има задължения към бившия министър на земеделието.Винаги до сега проверките за конфликт на интереси не показваха нищо. И това да си собственик или поне съсобственик в МПП Нюанс,ако не е конфликт на интереси егати и правдата в БЪЛГАРИЯ.

toi
toi
18.04.2013 13:00 13:00

Vsichki sa idioti

Back to top button