Хасково

За първи път в Хасково с мишка и книжка на училище

Презентацията на системата в училището, архивЗа първи път в Хасково първокласници ще ходят с мишка и книжка на училище. 

Иновационният метод на обучение, известен още като „един компютър, много мишки“ ще бъде въведен през новата учебна година в хасковското училище „Св. св. Кирил и Методий“. По него пилотно ще учат първокласниците.

Училището е второто в областта, което въвежда новата технология. За първи път тя стартира в димитровградското училище „Любен Каравелов“.

Презентацията на системата в училището, архивС този софтуер учениците от начален курс там се обучават вече 3-та поредна година. Според учителите ползата е огромна – освен че се разнообразяват часовете и децата ги посещават с удоволствие, те по-лесно усвояват преподавания материал.

При този метод на обучение, децата се превръщат в реални участници в учебния процес. Те играят в отбор по двама и разполагат с персонални мишки, свързани към общ компютър. Избраният от учителя урок се прожектира на екран. Децата въвеждат имената си, след което с помощта на мишката избират отговора на поставената задача. Всеки верен отговор им дава точка и се стимулира с награда.

Иновационният метод  дава информация за степента на усвоеност на знанията по различните предмети по всяко време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
18.04.2013 13:10 13:10

Аман от такива нововъведения.В 1 клас е важно детето да се научи да пише правилно, а не да щрака с мишката в часовете.После се чудим защо пишат буквата ч с 4, я като q и т.н.

Анонимен
Анонимен
18.04.2013 21:52 21:52

Това твърдение е глупаво. Едното не пречи на другото. Вижте примера при нас в Димитровград. На ж-жа Първанова децата са много добри и въобще не бъркат буквата ч с 4 и т.н. Тези, които я бъркат, са онези, които не са учили с мишката, а само с книжката и сигурно и нея не са носили в училище.

Back to top button