Хасково

Хасково може да се сдобие с покрит плувен басейн

Община ХасковоЗакритият плувен басейн в бившата Цигарена фабрика да стане собственост на община Хасково в замяна на дълговете на „Булгартабак Хасково“ АД ще гласуват на предстоящата сесия общинските съветници. В писмо дружеството информира кмета Георги Иванов, че е готово да прехвърли правата върху обекта срещу намаляване на задълженията му.

В момента дългът на „Булгартабак Хасково“ АД към общинската хазна, натрупан от местни данъци и такси, е 862 128 лева. През годините община Хасково неколкократно е проявявала желание да бъдат предоставени част от имотите, собственост на дружеството. Основното искане е за закрития плувен басейн, тъй като общината не разполага с друг такъв обект и той ще бъде огромна придобивка за населението на града и развитието на плувните спортове, посочва в докладна до местния парламент кметът Георги Иванов.

Закритият плувен басейн е обявяван три пъти на публична продан, но до момента продажба не е реализирана. На последния търг е определена цена от 660 202 лева. Данъчната оценка на имота е 287 888 лева.

Ако Общинският съвет разреши сделката, ще започне процедурата по замяна на басейна, заедно с построената спортна сграда, срещу част от дълга на дружеството в размер на 550 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милен
Милен
18.04.2013 14:52 14:52

От кога чакам да има такъв басейн, дано да стане скоро среме

Анонимен
Анонимен
18.04.2013 15:54 15:54

Кметът много обича да разполага с чужда собственост. Да я вземе чрез общината и после да я продаде на някое негово подставено лице. Ако толкова милееше за Хасково и хасковлий защо не направи нищо, за да запази Цигарената фабрика? Този бизнес е и ще бъде винаги печеливш. А колко семейства се хранеха покрай него? Обаче май повече му се ще да унищожи нещо и после да му прилапа активите по втория начин.

плувец
плувец
18.04.2013 16:57 16:57

като идея е много добре…..само дано после наистина да си остане на общината и всеки да има достъп до него

Dimi
Dimi
18.04.2013 18:16 18:16

Отдавна трябваше в Хасково да има покрит плувен басейн.Дано да стане,сезонът вече започва!

jonh Doe
jonh Doe
13.05.2014 23:50 23:50

Само дето са го нарекли град. Университет ли има кво ли има. Година е минала откакто статията е била публикувана а от басейн ни следа, еми селяния какво да говорим.

Back to top button