Хасково

Предлагат педагози за почетни граждани на Хасково

Таблото с почетни граждани на ХасковоДългогодишният директор на Дома за деца „Надежда“ Стефка Шопова и основателят и първи директор на Природо-математическата гимназия в Хасково Дойчо Кръстев да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Хасково“ ще гласуват общинските съветници следващата седмица. Предложението е на председателя на местния парламент Иван Иванов. Признанието е заради цялостната им дейност като педагози и за приноса им в развитието на образованието.

Родената през 1943 г. в Свиленград Стефка Шопова е била начело на Дом „Надежда“ от 1982 до пенсионирането си през 2003 година. Под нейно ръководство през 1986 г. домът е обявен за национален първенец, а Шопова е наградена с орден „Кирил и Методий“ – II степен. Има и присъдена номинация „Директор с принос в развитието на гражданското общество за 1998 г.“

Дойчо Кръстев е роден през 1938 г. в Хасково. Като директор на Математическата гимназия е организирал и единствения в България ученически университет по математика. Неговите ученици заемат челни места на национални състезания и олимпиади по математика. За активната си работа Кръстев има много награди, ордени и медали като медал „1300 г. България“ и най-високия тогава професионален орден „Кирил и Методий“ – I степен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тик-так
Тик-так
18.04.2013 16:14 16:14

Според мен Дойчо Кръстев заслужава такава награда, много поколения ученици е изучил в областта

Back to top button