Спорт

Григор среща Надал на 1/4 финалите в Монте Карло

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров продължава да пише със златни букви историята на българския тенис. 21-годишният ни талант стана първият наш играч, класирал се за четвъртфиналите на турнир на АТР от сериите „мастърс“. Това стана факт след днешната убедителна победа на най-добрия ни тенисист над германеца Флориан Майер /№30/ в третия кръг на „мастърса“ на клей в Монте Карло с награден фонд над 2 милиона 646 000 евро.

Григор разгроми съперника си с 6:2, 6:4 за малко повече от час, с което си осигури 180 точки за ранглистата и дебют в световния Топ 30 при мъжете – нещо непостижимо за български тенисист до този момент.

Победата над Флориан Майер бе третата, която хасковлията извоюва на супертурнира, при това все над съперници, от които досега бе губил, като белгиеца Ксавие Малис и сърбина Янко Типсаревич.

В битката за полуфиналите Димитров ще се изправи за втори път в кариерата си срещу бившия № 1 в света и трети в схемата Рафаел Надал. Испанецът е осемкратен победител в Монте Карло.

На турнира в Ротердам през 2009-та 17-годишният тогава хасковлия дори взе сет срещу прочутия си съперник в мача им от втория кръг, но в крайна сметка загуби с 5:7, 6:3, 2:6. Четири години по-късно Григор заслужи нова среща на корта с „Краля на клея“ и има всички възможности за реванш.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button