Спорт

Григор падна, но показа класа срещу „Краля на клея“

Григор ДимитровМалко не достигна на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, за да разбие на пух и прах букмейкърските прогнози и да изхвърли сензационно от надпреварата в Монте Карло осемкратния носител на трофея и бивш №1 в света Рафаел Надал. 21-годишният хасковлия отстъпи на „Краля на клея“ с 2:6, 6:2, 4:6 след здрава четвъртфинална битка на централния корт, продължила повече от 2 часа.

Григор заслужи овации с представянето си в мача и въпреки явния респект от съперника си в първия сет, успя да се мобилизира, да спечели втората част и да покаже тенис от световна класа с отлична игра в защита и майсторски отигравания край мрежата. Мускулни схващания в решителния трети сет от двубоя попречиха на първата ни ракета да играе с целия си потенциал срещу испанския левичар и той изпусна шанса си да го победи.

Димитров обаче не остави съмнения с играта си срещу Надал, че е сред бъдещите големи звезди на световния тенис. Хасковлията си тръгва от Монте Карло с 62 950 евро от наградния фонд и 180 точки за ранглистата – сигурна виза за Топ 30 при мъжете от понеделник. По предварителни изчисления Григор ще заеме 27-28 -мо място в обновената класация на АТР, което е нов рекорд за българския тенис. 

Следващото състезание, за което талантът ни е подал заявка, е започващият на 22 април турнир в Барселона. Надпреварата на клей от сериите „АТР 500“ разпределя над 1 милион 700 000 евро награден фонд.

Днешният мач беше основна тема на разговор и в хасковското Спортно училище, където учители и ученици изгледаха срещата заедно.

Видео Какви са впечатленията на преподавателите от бившия им ученик, вижте във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlija
haskovlija
21.04.2013 19:58 19:58

ami tova mom4e e ot haskovo-ug dalbokata provincija,kakto kazvat i se podigravat sofianci?!!!!!ne vsi4ko v kakvato i da e oblast izliza ot stolicata-naprotiv ot malkite grad4eta-dori i ot sela!!!eto edin ot mnogoto primeri?!!! a golemite hora vinagi sa neverojatno skromni,za razlika ot ug sofiancite!!!grisha e nai golemijat tenesist-vaobste balgarski i nikoi ne e postignal negovite uspehi,nezavisimo ot vazrastta mu!!!!!razberete go naduti sofianci tova neshto?!!!tova 4e sme ot haskovo,ne ozna4ava 4e sme po dolu ot vas ,,stoli4ani,,-naprotiv-vsi4ko postignato za balgarija na nai visoko nivo e izleznalo na 99procenta-ot taka nare4enata ,,provincija,,!!!!!!!!!

Back to top button