Хасково

С концерт ПУ „Петър Берон“ отбелязва 50-годишния си юбилей

ПУ Петър БеронПомощно училище „Петър Берон“ – Хасково ще отбележи с концерт 50-годишнината от създаването си. Тържеството ще бъде на 30 април от 16:30 часа в голямата зала на Младежки център, съобщи за Haskovo.info директорът на училището Кристина Куличева.

В концерта участие ще вземат приятели на децата от „Петър Берон“ – ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Спортен клуб по джудо, клуб по спортни танци Гранд, ансамбъл Златна Тракия и театралната школа с ръководител Румяна Георгиева.

„Очакваме гости от Министерството на образованието, Регионалния инспектор, бивши директори, учители и общественици“, допълни Куличева.

ПУ Петър БеронСедмицата преди концерта е изпълнена с редица празнични прояви в училището. Децата подготвят изложба с рисунки, предстои им разходка до статуята „Св. Богородица“ на Ямача, както и занимателни игри и състезания в двора на училището.

В момента в ПУ „Петър Берон“ учат 57 деца с умерена умствена изостаналост и множество увреждания. Те са разпределени в 9 паралелки. Една от тях е професионална по специалност шивачество. В училището работят 14 педагози и 6 души помощен персонал.

ПУ „Петър Берон“ – Хасково е създадено през 1963 година. В началото паралелките на школото са се помещавали в различни училища. Сградата на помощното училище е построена пред 1969 година и от тогава до сега там се осъществява образователния процес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button