Регион

Конфискуваха 213 пчелни пити с мед на границата

Пчелните питиЧасове преди националния протест на производителите на пчелен мед, митническите служители на МП Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанден внос на територията на Европейския съюз на 213 пчелни пити с мед. Освен пчелните пити в товарния микробус били укрити и общо 1133 парфюма и тоалетни води, съобщават от Агенция „Митници“.

В ранните сутрешни часове на неделния ден на Митническия пункт Капитан Андреево пристигнал товарен микробус. Шофьорът, 32-годишен лондончанин, и спътникът му – български гражданин, представили документи за превозваната от Турция за Англия стока. При сканиране на товара обаче митничарите се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване. Щателната митническа проверка показала, че между останалите колети са скрити 303 парфюма и 830 тоалетни води.

В кашони били укрити и общо 213 кг пчелни пити с мед, всяка от тях с тегло около килограм. На шофьора на микробуса е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button