Хасково

За първи път ПГЛП „Райна Княгиня“ отбеляза патронен празник

Патронен празникСъс стилно тържество Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ отбеляза патронния си празник. Въпреки че гимназията носи това име от 2009-та година, празникът се чества за първи път.

Ръководството на училището е избрало 22 април за свой патронен празник, защото на този ден е осветено въстаническото знаме на Панагюрски революционен окръг за Априлското въстание, ушито от Райна Княгиня по поръчка на Георги Бенковски. Учители, ученици, родители и много гости, сред които зам.-областният управител Николай Нанев и началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов уважиха тържеството.

Днес е ден на можещите и знаещите. На учениците пожелавам разум и сполука, а на колегите – здраве и търпение по нашия хуманен път, каза в поздрава си към присъстващите директорът на ПГЛП Росица Иванова.

Патронен празникС ревюта на официални, ежедневни и спортни облекла учениците за пореден път доказаха своите умения в изработване на облекла. Техни модели не веднъж са привличали погледите на журито в различни национални и международни конкурси, а интересните прически и грим са печелили сърцата на публиката. 

Поздрав към тях отправиха децата от ОДЗ „Здравец“, чийто облекла бяха проектирани и изработени от възпитаниците на гимназията.

 Патронен празник Патронен празник 
 Патронен празник  Патронен празник

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дани
Дани
22.04.2013 15:35 15:35

Както винаги Блясък,красота и стил! Обичам ви

Петър
Петър
03.05.2013 20:17 20:17

Страхотни и добронамерни учители, които дават обич и полуштрения на учиниците! Браво! на 9, 10, 11, 12 клас, които чрез Ръководителката се справиха страхотно с танците! Красиви и страхотни танцьорки! Пожелавам ВИ, все така да сте с енергия и кораж! Петър Ангелов Киряков усеник от същата гимнация

Петър
Петър
03.05.2013 20:18 20:18

ученик

Back to top button