Хасково

С екокампания в ПМГ отбелязаха Деня на Земята

ПМГ-ХасковоС екоинициативи по традиция Природо-математическата гимназия в Хасково отбеляза Деня на земята – 22 април. Инициативата за провеждане на кампанията бе на биологическите паралелки.

Те бяха организирали викторина с въпроси за природата, а позналите верните отговори получиха еконагради. Как можем да дадем втори шанс на отпадъците показаха нагледно природозащитниците от 6 клас. Те дефилираха по облекла, изработени от отпадъчни материали – хартия, найлонови торбички, вестници, кашони и др. 11-токласникът Стоян Хърсев  пък бе изработил макет на къща, построена само от екологични материали.

Всеки ден ние замърсяваме природата. Нека поне само за един ден се замислим и решим какъв да  бъде нашият принос по опазването й чиста, призоваха учениците. Според тях има много начини да й помогнем – да караме колело, вместо кола, да използваме торбички за многократна употреба, да изхвърляме боклуците само в кошчетата за отпадъци, са само част от тях.

ПМГ-Хасково   ПМГ-Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button