Хасково

16-годишна – „Баш майстор“, ремонтира сама вкъщи, печели награди

ПГДСДесетокласничката Цветелина Костова от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ заслужено получи от своите приятели и съученици званието „Баш майстор“. 16-годишната хасковлийка прави с лекота мазилки, шпакловки и бояджийски работи.

Професионалните си умения тийнейджърката демонстрира по време на Панорамата на професионалното образование в Пловдив. Там тя стана първа в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, обясниха от ръководството на гимназията.

Въпреки сериозната конкуренция младата хасковлийка е била във вихъра си и съвсем заслужено е спечелила златен медал. Отличната си подготовка Цветелина дължи както на положения труд от нейна страна, така и на своя ръководител Георги Станков.

ПГДСПриятно ми е да се занимавам с подобни дейности. Винаги, когато баща ми ремонтира нещо вкъщи, аз му помагам“, разказа пред Haskovo.info десетокласничката. Последно тейнейджърката запретнала ръкави и съвсем сама боядисала стените в стаята си в два цвята. Следващата седмица отново заедно с баща си ще слага изолационни тапети.

„Интересно ми е. Най-много ме привличат спирит ефектите, тъй като ми позволяват да съчетавам различни цветове и форми“, допълни Цветелина.

ПГДС

Мебелно производство

На панорамата на професионалното образование в Пловдив хасковската гимназия по дървообработване и строителство спечели още две награди – второ място в категория „Мебелно производство“ и трето в „Парково строителство и озеленяване“.

Освен в професията, възпитаниците на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ доказаха, че са добри и в общообразователните предмети. На провелото се миналата седмица „Европейско кенгуру“ единайсетокласниците Пламен Тонев, Илиян Цинов и Мирела Чаръкчиева са спечелили съответно І, ІІ и ІІІ място в своята възрастова група. Бронзов медал е завоювал и осмокласникът Йордан Веселинов.

ПГДС

Парково строителство и озеленяване

ПГДС

Европейско кенгуру

В хасковската гимназия днес се проведе литературно състезание между деветите класове по повод Международния ден на книгата – 23 април. Учениците отговаряха на въпроси от областите митология и библия – материал изучаван в 9 клас. Победителите получиха книги и грамоти. Добре представилите се ученици ще бъдат стимулирани и с шестици.

ПГДС ПГДС
ПГДС ПГДС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Bogoeva
Bogoeva
22.04.2013 19:12 19:12

Браво,Цвети!

Back to top button