Хасково

Ученици станаха инструктори по водна аеробика, полуават сертификат EUROPASS

Обучението в Италия18 ученици от Спортно училище „Стефан Караджа“ – Хасково и двама млади футболисти от Любимец станаха инструктори по водна аеробика. В рамките на 20 дни тийнейджърите преминаха професионално обучение в Италия. Те се запознаха с характеристиките, особеностите и новостите на професията.

„Целта беше учениците да осъзнаят какво е значението за развитието на тази професия в социалната сфера и ролята й за здравето на хората.„, коментира пред Haskovo.info заместник – директорът на Спортното училище Димитринка Алексиева, която задно с колежката си Димитрина Найденова ръководеха хасковската група в Италия.

Обучението в ИталияВ рамките на визитата бъдещите инструктори са преминали практически обучения по водна аеробика, хидровелосипед, аква зумба. „Децата с удоволствие изучаваха различните типове тренировки и усъвършенстваха сложни движения във вода. Водната аеробика е свързана с музикален съпровод и това дава допълнителен заряд. Водата всъщност е идеална среда за физическа активност, защото от една страна поддържа организма и той запазва правилната поза, а от друга страна, чрез повишаване на триенето увеличава интензивността на мускулната работа.“, коментира Алексиева.

След приключване на обучението, учениците са положили изпит. Препитването спортистите са издържали с отличен и ще получат сертификат EUROPASS мобилност. Този документ има тежест при кандидатстване за работа, тъй като удостоверява, че притежателят му има не само чуждоезикови знания, но и практически умения за работа в реална и модерна работна среда.

Обучението в ИталияПо време на престоя си в Италия, 20-те ученици са посетили Венеция, Двореца на дожите, Моста на въздишките, стария град Арона, разположен на езерото Маджоре в полите на швейцарските Алпи.

„Учениците бяха настанени в Сесто Календе, където провеждаха практическите занятия по водна аеробика. Всички с удоволствие посетиха катедралата в Милано. Разходката завърши с посещение на стадиона SAN SIRO.“, разказа Димитринка Алексиева.

Спортистите не са пропуснали да съчетаят практическите занимания с приятното изживяване и са посетили футболната среща Торино – Рома.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button