Хасково

Магазин за месо продава кайма без задължителната маркировка

БАБХ-Хасково5 килограма кайма с неясен произход са иззети от Областната агенция по безопасност на храните от магазин за месо в Хасково. Каймата е била без необходимата идентификационна маркировка и е насочена към екарисаж. На собственика е съставен акт на стойност от 500 до 1000 лева.
Санкциониран е и магазин за кафе в областния град, който е отворил без необходимото удостоверение за регистрация по Закона за храните. Глобата за това нарушение е от 2 000 до 4 000 лева.

Санкция от 1 000 до 2 000 лева пък е отнесъл обект за бързи закуски, който е разширил асортимента си без разрешение. За неизпълнено предписание е глобена и баничарница в Харманли. В Тополовград акт е направен на магазин за хранителни стоки, където липсвал дневник по програмата за самоконтрол. Глобата в този случай е от 2 000 до 3 000 лева.

Общо 132 проверки са извършили от ОАБХ през миналата седмица. Издадени са 6 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.04.2013 14:46 14:46

sled kato prodalgavat da prodavat razvaleni i zastojali neshta,togava zatvarjaite im izmislenite im ,,magazin4eta,,?!!!zakrivaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Back to top button