Хасково

12 училища в Хасково на лов за ученици

Форум на средното образованиеФорум на средното образование под надслов „Образованието – ключ към моето бъдеще“ бе открит тържествено днес в Дома на учителя в Хасково. На изложението се представят всички училища, които имат прием след 7-ми и 8-ми клас според утвърдения план-прием за 2013/2014 учебна година.

Организатори на традиционния форум са Регионалния образователен инспекторат и Центъра на кариерно ориентиране, който бе създаден през октомври. Идеята е да дадем възможност на учениците за пряк контакт с учителите при този важен избор, който трябва да направят – избора на училище, в което да продължат образованието си, каза началникът на Регионалния инспекторат Иван Панайотов.

На изложението най-доброто от себе си представят 12 училища в Хасково – 7 профилирани гимназии, две професионални гимназии и две средни общообразователни училища. За първи път в него участват Спортно училище „Стефан Караджа“, както и едно от най-старите училища в региона – СОУ „Св.Климент Охридски“ в Стамболово. Нова паралелка наесен ще има във Финансово-стопанската гимназия в Хасково, където след 7-ми клас ще има прием по специалността „Електронна търговия“, информира старши експерт „Професионално образование“ към Регионалния инспекторат Дарина Станчева.

Форумът ще продължи до 30 април, а през това време ученици и родители ще имат възможност да се информират за вида и структурата на учебните заведения, за характеристиките на профилите, професиите и специалностите, които се изучават в тях.

Форум на средното образование   Форум на средното образование

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
23.04.2013 16:10 16:10

Къде се намира Oомът на учителя, кои дни и часове ще може да се посети форумът, включени ли са почивните дни, дайте повече инфо!

uchitel
uchitel
23.04.2013 16:52 16:52

Domut na knigata e v sgradata sreshtu teatura.Vseki den do petuk ot 11 do 5 chasa.Zapovqdaite

4321
4321
23.04.2013 22:28 22:28

като си пишете репортажите, да бяхте споменали, че освен тези две институции като домакини, голяма заслуга за откриването на този форум има и ПГ по транспорт, която им направи представянето и презентацията. бъдете коректни като медия

Back to top button