Регион

Шест бели ангела ще напомнят завинаги за шестте жертви от Черния Великден

Мемориален комплексМемориален комплекс в памет на жертвите на Черния Великден в Симеоновград беше открит 2 години след страшната катастрофа. На тротоара на път за църквата тогава загинаха шестима младежи, пометени от лек автомобил, управляван от пиян шофьор с висока скорост.

23 април ще остане най-тъжната дата в историята на малкия Симеоновград. Стотици жители на града се събраха на мястото на трагедията, за да почетат паметта на Гошо, Трифон, Яница, Мелин, Евгени и Красимир.

От днес нататък 6 бели ангела – по един за всяко от децата, ще напомнят на преминаващите за Черния Великден преди две години. Всички детайли в мемориалния комплекс са по 6. Въпреки че нищо няма да върне децата им, идеята на родителите е паметникът да напомня на всички за трагедията, за да няма други.

Предпочитам детето ми да е живо и здраво и аз да разговарям с него, отколкото да гледам една свещичка или някаква снимка, каза бащата на загиналия Трифон. Единствената ни цел е да намалеят катастрофите и жертвите на пътя, допълни майката на Яница – Магдалена Николова.

Предстои делото срещу шофьора, причинил тежкия инцидент – Данаил Георгиев, да влезе във Върховен касационен съд. На първа инстанция той беше осъден на 12 години лишаване от свобода, а братовчед му Живко – на 10, която по-късно беше намалена от Пловдивския апелативен съд на 7 години лишаване от свобода.

Близките на загиналите са категорични, че ще продължат да настояват за най-тежкото наказание и за двамата братовчеди – по 15 години затвор. Роднините ще продължат и инициативата си за по-сурови наказания за шофьорите по принцип.

Видео Вижте видео репортаж

Мемориален комплекс   Мемориален комплекс
 Мемориален комплекс  Мемориален комплекс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button