Хасково

Лауреат на „Южна пролет“ за 2005 запали огъня на литературните дни

Южна пролетНосителят на голямата награда „Пегас“ за 2005 година Милен Русков запали огъня на 41-те Литературни дни „Южна пролет“.

„Ние сме тук, за да празнуваме отново и да дадем за пореден път възможност на младите творци да поставят началото на своето бъдеще„, каза кметът на Хасково Георги Иванов по време на откриването на тазгодишното издание на националния конкурс за дебютна литература.

Градоначалникът припомни, че участниците на „Южна пролет“ са 35. В жанр поезия участват 16 книги, в проза – 12, киносценариите са 5. Тази година има и двама участници в жанр литературна критика.

Георги Иванов благодари на всички, които са оптимисти за съществуването на литературните дни. По думите му „Южна пролет“ ще я има докато духовността крепи ежедневието на хасковлии.

Час преди официалното начало на националния литературен конкурс за дебютна литература в галерия „Форум“ бе открита изложба на Николай Алексиев, който е носител на „Пегас“ за 1984 година.

„Южна пролет“ продължи с творческа вечер на писателката на бестселъри Людмила Филипова и лауреатска вечер на Милен Русков.

Южна пролет Южна пролет
Южна пролет Южна пролет
Южна пролет Южна пролет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button