Хасково

Младежи зарадваха с хороводна китка възрастните от дневния център

ПразникътС китка народни песни и танци доброволците от Български младежки червен кръст – Хасково зарадваха потребителите от Дневния център за възрастни хора. Проявата премина под надслов „Да съхраним българските традиции“.

„Отдавна обмисляме така среща. Идеята е възрастните хора да разкажат на младежите за традициите на Лазаровден, Цветница и Великден, а доброволците да ги поздравят с песни и танци„, разказа пред Haskovo.info специалистът младежки дейности в БЧК – Хасково инж. Венета Стойчева.

ПразникътПотребителите на Дневния център за възрастни хора по традиция бяха приготвили почерпка за гостите както и подарък – кошница с великденски яйца.

„Лакомствата са направени с продукти от дарението, което БЧК ни направи в началото на годината. Тогава получихме десетки килограми брашно, олио, кафе, мед, спагети, конфитюр, ориз“, обясни директорът на Дневния център Живка Генева.

Доброволци и възрастни хора си пожелаха това да не е първата и последна среща. Идеята е от тук нататък поне веднъж в месеца заедно да правят съвместна трудотерапия.

Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button