Хасково

Книги и пособия дариха от „Сдружение Азбукари“ на ДЦДВУ „Марина“

ДарениеКниги и логопедични пособия дариха днес на Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ от „Сдружение Азбукари“. Материалите ще бъдат от полза на децата в процеса на тяхното обучение и игри.

Това е първото дарение на сдружението в Хасково, а градът не е избран случайно. Хасково направи жест към нас като подкрепи нашата инициатива за изграждане на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания. Сега ние връщаме този жест, каза председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова. В началото на март сдружението организира концерт под надслов „Хасково може“, в който се включиха десетки танцови, артистични и спортни групи от града. В подкрепа на националната кампания бяха събрани 1 000 лева. Така на 1 юни в София предстои да бъде открита
първата в страната комбинирана детска площадка, направена изцяло от дарения.  

В това време, в което има голям дефицит на чувства, Хасково ни посрещна с отворени сърца. Оказва се, че малките населени места са много по-отзивчиви от големите, сподели още Кирилова. За разлика от Европа, детските площадки в страната не са съобразени за деца с увреждания и тепърва трябва да се отделят средства за адаптирането им.

49 са в момента обитателите в Дневен център „Марина“,
които бяха истински щастливи от подаръците на техните благодетели. От своя страна те ги зарадваха с великденски сувенири, които сами са изработили. Детската група към ансамбъл „Златна Тракия“ и солистите от Фолклорна формация „Тракийка“ отправи поздрав към всички с български народни песни и хора.  

Дарение Дарение
Дарение Дарение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button