Хасково

Осъдиха условно ром, убил по непредпазливост свой познат

ImageНа 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок бе осъден 23-годишният Славчо Славчев от Симеоновград. Днес Хасковският окръжен съд го призна за виновен в причиняването на смърт по непредпазливост на своя съгражданин Митко Митев.
  Починалият и подсъдимият били познати. По време на панаира в Симеоновград през октомври миналата година след пиянски запой се скарали. Спорът, тръгнал от една овца, прераснал в бой. Славчо бутнал опонента си, който обаче се спънал, а падането се оказало фатално. От рано сутринта днес десетки роми от Симеоновград бяха окупирали съдебната палата в Хасково. По делото трябваше да бъдат разпитани десетина свидетели, но до разпита им не се стигна.
Подсъдимият Славчев се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата процесът да бъде гледан по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Така делото приключи за около 2 часа.

Заради чистото си криминално минало, той няма да лежи в затвора и днес мярката му бе изменена на подписка.
Искове за по 150 000 лева за причинени неимуществени вреди предявиха към него близките на починалия – съпругата му Минка Митева и синът му Горчо Асенов. Съдът обаче постанови Славчо да изплати на наследниците обезщетения от по 30 000 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button