Хасково

Хасковски ученици боядисват яйца в Румъния

УченицитеБоядисване на яйца, изработване на кукли и квилинг картички – това са само част от дейностите, които учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ за извършвали заедно със свои връстници от училището в румънския град Васлуи.

Визитата на хасковските деца в северната ни съседка е в рамките на проект, по който местното школо си партнира с още 7 държави.

В партньорското училище в Румъния учениците са научили за техния празника Trinket’s Day, който е аналог на българската Баба Марта. Всяка страна по проекта е представила своите пролетни и великденски празници. Ученици и учители са участвали в симпозиум на тема „Изкуството и музиката в интеркултурното общуване“

В рамките на визитата хасковската група е посетила Парламента в Букурещ, срещнала се е с кмета на град Яш. Учениците са останали впечатлени от солна мина в Прайд, Замъка на Дракула и Замъка Пелеш в Синая.

Учениците Учениците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Didka
Didka
26.04.2013 17:12 17:12

qba kvi sme qkii 😀 😀 koga ospqxa da ni kachatt i v haskovoto 😀 : **

Back to top button