Хасково

Възрастните от дневния център и дома във великденска надпревара

ПразникътВеликденско състезание „Който пее, зло не мисли, който се смее, дълго живее“ забавлява днес обитателите на Дома за стари хора на Кенана и потребителите на Дневния център за стари хора в Хасково.

Разделени в два отбора – „Веселие“ и „Дълголетие“ представителите на третата възраст мериха сили като отговаряха на въпроси с великденска тематика.

Колко дни се чества Великден, Как се нарича седмицата преди и след Великден, Какво на цвят е първото яйце – това бяха само част от питанията, чийто отговори журито оценеше по изчерпателност и оригиналност.

Във великденското състезание се включиха и младежите от Школата по етнография към Младежки център. Заедно с възрастните хора от Дневния център те бяха подредили кулинарна изложба. Едни от най-интересните експонати бяха кексът с форма на агънце, домашната баница, пингвините изработени от сварени яйца, бухтите, масленките и сусамките.

Представителите на третата възраст използваха днешния празник, за да започнат и великденското боядисване на яйца.

Специален поздрав към събралите се в Дома за стари хора на Кенана отправиха леля Калина, която изпя народна песен и бившият мечкадар Методи Иванов, който получи заслужени аплодисменти за изпълнението си на гъдулка.

Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът
Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button