Хасково

С над половин милион осигуряват заетост за близо 300 безработни

Шивачки, илюстрация589 хиляди лева са отпуснатите от служебното правителство допълнителни средства за заетост на уязвимите групи от обществото. Парите ще дадат възможност да се разкрият 278 места по програма „Нова възможност за заетост“, която цели да ограничи безработицата като осигури работа на лица, останали без работа в резултат от икономическата криза и преструктуриране на производството.

Парите от служебното правителство ще стигнат и за наемане на допълнителни 17 асистенти за хора с увреждания.

Безработицата в Хасково през март е била 13,3%. Цифрата е с 0,1 пункта по-ниска в сравнение с февруари. Всеки трети на борсата е на възраст над 50 години. 30% от регистрираните в Бюрата по труда в областта престояват на борсата повече от година. Най-висока е безработицата в Симеоновград – 23,5%, а най-ниска в Свиленград – 10,6 на сто.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2013 8:09 8:09

Това са глупости! Държавните пари срещу безработицата са друга форма на социални помощи. Освен когато се дават на „наши“ фирми с благовиден предлог – тогава е почти скрита корупция.

Back to top button