Хасково

Пръскат срещу кърлежи и комари в Хасково

Пръскане срещу кърлежи, архивДезинфекционна обработка на зелените площи предприеха от община Хасково. Мерките са част от поетапно изпълнение на Програма за борба с кърлежите и комарите, въз основа на получени предписания от Регионалната здравна инспекция съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Озеленените градски площи се пръскат срещу паразити и насекоми. Дезинфекционна обработка се извършва и на откритите пясъчници, където се извършва и подмяна и допълването на пясък. Профилактични мерки по дезинфекция се извършват и в детските градини на територията на общината, където се поставят специални табели за деня на напръскване и карантинния срок. Повторна обработка ще има и през септември.

Освен срещу кърлежи, мерки ще бъдат взети и срещу гризачите, като за целта ще бъде извършена дератизация на канализационните шахти на територията на Хасково. При необходимост ще се извърши пръскане и срещу комари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2013 14:17 14:17

За един ден ли ще напръскат навсякаде,защо не направят график и да напищат кога къде ще пръскат та хората да знаят,празници са?
Какво значи,отиваш на Кенана и хоп ТАБЕЛА…че нали има карантинен период.
Загубен кмет,загубен град ще пръскат точно по празниците…

Гостенка
Гостенка
01.05.2013 11:49 11:49

На кой му пука,че са празници. Нали шефката на ЕСГРАОН в общината Лиляна Димитрова трябва да си дръпне паричките за пръскането. Нашия Бащичко-кмет е възложил на нея и мъжа й процедурата с фалшива фирма да се пръскат зелените площи. А прок*ратурата … ?

yildo
yildo
01.05.2013 14:52 14:52

setihte se be, bravo

Анонимен
Анонимен
03.05.2013 15:20 15:20

Като напръскат около общината и целия град е напръскан, засега не са минали по кварталните градинки и пясъчници, ама на 7-ми май ще кажат , че са напръскали навсякъде.

Back to top button