Хасково

Хасковлийка организира българска вечер в Дижон

ДижонБългари, живеещи във френския град Дижон, и техни близки и приятели се събраха на празнична вечер дни преди  Великден и Гергьовден. Организира ги хасковлийката Кети Трингова, филоложка и активна общественичка.

Дойдоха  наши сънародници от френско-български  семейства и техните деца, а също  студенти от Хасково и други градове  в Дижон, където особено предпочитан  и престижен е  Университетът  по политически науки, разказа за Haskovo info енергичната наша съгражданка.

ДижонКакто се полага на празник,  не липсвала и празнична трапеза с традиционни български кулинарни изкушения, с наздравица за идващите християнски празници. Родни хитове, кръшни хора и ръченици  веселили близо 40-те участници в тържеството, които си обещали нови срещи.

Кети Трингова не за първи път посещава Дижон, където е омъжена дъщеря й.  Всеки път тя е в центъра на българските сбирки, така ценни за всеки, който живее в чужбина. Възхитена от историческата столица на Бургундия, която роден град на Айфел, тя  неведнъж е разказвала в Хасково за града на изкуствата, на архитектурни красоти и исторически места. Добър познавач на френската култура и литература, Трингова  има в личната си колекция  от отличия и награда от  викторина в Дижон по случай националния празник на Франция, където  изненадала  жури и публика със своите знания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Валентина
Валентина
30.04.2013 23:05 23:05

Горда съм, че ми беше колежка! Едва ли с няколко реда ще мога да я опиша какъв човек е! Радвам се, че съдбата ме срещна с нея и я чакам с нетърпение, за да ми разкаже още за новите си преживявания!

Колев
Колев
30.04.2013 23:56 23:56

На мен ми беше учителка по руски език и по философия в ОПГИ – с. Минерални бани, страхотен човек и учител, да е жива и здрава!

Back to top button