Хасково

Беливанов представи в Брюксел визията си за подобряване на бизнес климата в Хасково

За да просперира Европа, нужни са ни хора и общини, които са активни и вярват в себе си. Когато общините са силни, инвестициите не закъсняват.

Това заяви заместник-председателят на Европейския парламент Райнер Виланд по време работна среща с кмета на Хасково Добри Беливанов и кмета на Харманли Мария Киркова.

Срещата се състоя като част от двудневно работно посещение на кметовете в Брюксел, организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Тема на разговора бе и гласуваната днес от Европейския парламент резолюция относно последиците от референдума във Великобритания.

Виланд от над 20 г. е лично ангажиран с развитието на федерална провинция Баден-Вюртенберг, регион Щутгарт и град Герлинген. Пред него Беливанов представи визията си за подобряване на бизнес климата в града.

„Сред основните задачи, по които Хасково работи, е привличането на инвестиции. Настоящ проект е създаването на бизнес зона на мястото на бившето военно летище в града. В процедура е предоставянето на терена от държавата на общината. Идеята е зоната да привлече инвеститори, които да създадат така нужните на града нови качествени работни места“, коментира Беливанов.

Среща

Междувременно заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова се завърна от официално посещение в побратимения на Хасково беларуски град Витебск.

Тя участва в среща с председателя на витебския градски изпълнителен комитет Виктор Николайкин. Той благодари на Трендафилова за оказаната чест да присъства на празника и подчерта, че разчита на добрите връзки между двата града.

От своя страна заместник-кметът изтъкна, важността на подобни контакти както в сферата на културата така и в икономиката. Трендафилова проведе още редица срещи с представители на градския изпълнителен комитет, с които договориха разширяване на сътрудничеството между двата града.

Витебск е град център на културата в Беларус, там се организират множество фестивали най-значителен е международният културен фестивал „Славянски базар“. В града има множество вокални и танцувални школи на много високо ниво, които биха могли да участват в провежданите в Хасково фестивали.

Витебск е с традиции в леката промишленост, а в Беларус са познати някои от най-добрите хасковски машиностроителни фирми.

Милена Трендафилова присъства на ритуал за откриване на паметник на княз Александър Невски и откриването на паметна плоча на улицата, където е било ателието на художника Марк Шагал, който е роден и израснал във Витебск.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button