Хасково

Социална трапезария раздава хранителни помощи за Великден

Социалната трапезарияСоциалната трапезария в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще продължи да работи до края на годината, съобщи президентът на фирмата, която  ще осъществява благородната инициатива Николай Траилов.

Трапезарията отваря врати утре. 99 социално слаби ще получават топъл обяд – предястие, ястие и хляб. Новото тази година е, че по празниците столът в хасковското училище ще работи.  От 1 до 3 май нуждаещите се ще получават храна, а през останалите три дни – пакети с продукти.

Освен това от Министерството на труда и социалната политика са приготвили и торбички с продукти от първа необходимост, която 99-мата ползватели на трапезарията ще получат за Великден. „В пакетите има олио, боб, захар, леща, консерва риба и пастет„, поясни Траилов.

Общата стойност на проекта е малко над 36 хиляди лева. Това прави по 2,20 лева за обяд на човек. Социалната трапезария в Хасково храни както възрастни, така и деца. При 5 неявявания одобрените граждани отпадат от списъка и на тяхно място влизат резервите. Това се прави, с цел да се помогне на повече хора в нужда, обясни Николай Траилов.

Тази година желаещите да получават топъл обяд са били 206. Списъците с одобрените 99 души утре ще бъдат разлепени на входа на стола на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button