Хасково

„Тракийка“ заминава на световен фестивал в Турция

ТракийкаЧетири момичета от Фолклорна формация“ Тракийка“ заминават днес за турския град Фетие, където ще представят България на Световен фестивал.

Възпитаниците на Анета Балтова ще покажат български фолклор от Тракия, Пирин, Родопите, Шопско и Странджа.

Fethiye’s World Music Festival се провежда за шести път. Той събира на едно място музиканти от различни страни на света. Целта е сближаване на различните култури, насърчаване на приятелството между нациите, взаимното уважение и разбирателство.

За Турция днес заминават Джани Дауд, Яница Новкова, Благовеста Шейтанова и Елчин Нури.

Само преди дни Джани спечели първа награда, медал и диплом на фестивал в Котел и бронзов медал и диплом от национален фестивал „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Яница се яви на телевизионен кастинг във Варна, където се нареди втора след представител на Музикално училище „Добри Христов“. Тя спечели заснемане на видео клип. Половината от разходите ще се поемат от морската телевизия, а останалата част от Фолклорно радио “ Менци“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button