Хасково

Узунджово отбеляза Деня на победата с единствения жив фронтовак

ТържествоДеня на храбростта – 6 май и Деня на победата – 9 май почетоха в Узунджово. По традиция от няколко години двата празника в селото се отбелязват заедно със скромно тържество.

Жители на селото, гости и ученици от местното училище се събраха пред Паметника на загиналите в Балканската война. Сред присъстващите бе и единственият жив ветеран от Узунджово 92-годишният Теньо Жечев. Роденият през 1921 година мъж е и най-възрастният жител на селото. Заедно със стотина други мъже от селото той взема участие във Втората световна война. Всички се завръщат живи и здрави. Днес възрастният човек си припомни далечните събития и коментира, че такива тържества трябва да се правят. Той бе поздравен от подп. Василий Юревич Хрусин от Руското посолство, който уважи церемонията.

Пред паметта на загиналите войници се поклониха жители на селото, които поднесоха цветя в тяхна памет. 

Image

92-годишният Теньо Жечев /вторият вляво/

 

 Тържество

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button