Хасково

Четирима ученици от ПМГ с успехи от олимпиада по информатика

олимпиада по информатика

Димитър и Александър от ПМГ

Четирима ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ се представиха успешно на националната олимпиада по информатика. Тя се проведе на 27 и 28 април в Разград, а в нея участваха над 100 ученици в различни възрастови групи.
От ПМГ се състезаваха четирима представители в групи С и В. Група С /7-8 клас/ се състои от 20 ученици, трима от които от ПМГ – Димитър Карев, Александър Георгиев и Ралица Манолова от 7 клас. В група В /9-10 клас/ участва Добрик Георгиев от 9 клас.

Димитър Карев от 8 клас завоюва ІІІ място в група С и заедно с Александър Георгиев от 7 клас се класираха в разширения национален отбор по информатика. Добрик Георгиев се състезава при равни условия с група А /11-12 клас/ и се класира десети в своята група, а в общото класиране в група АВ изпревари много участници от по-горните класове, уточниха от ръководството на училището.

Тези успехи гарантират и на четиримата ученици участие в лагер-школата по информатика през септември. На Димитър и Александър през юни им предстои и школа за подготовка на  разширения национален отбор за младежката Балканска олимпиада по информатика.

Към успехите на Александър Георгиев се добавя и победата в третия задочен кръг „Маратон“ на Националния конкурс  по програмиране CodeIT. За тази победа президентът Росен Плевнелиев връчи на Александър специална награда на 22 април 2013 година. Повече от 200 участници от цялата страна са взели участие в конкурса, а 12 от тях, сред които и Александър, получиха призовете си от държавния глава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button