Хасково

Без сигнали за некачествени храни по празниците

БАБХ-ХасковоНито един потребител не се е оплакал през почивните дни на дежурния телефон в Областната дирекция по безопасност на храните. Въпреки че по време на празниците там имаше дежурни инспектори до тях не е достигнал нито един сигнал за нарушения, свързани с продажба на развалени храни.
Хасковлии са консумирали качествени месо, яйца и козунаци по Великден, показва справката от Агенцията по храните. Преди празничните дни проверките за тези храни бяха засилени, но инспекторите не са се натъкнали на големи нередности при тяхната продажба. Преди почивните дни на територията на областта са извършени 149 проверки по обекти и търговската мрежа. Съставени са 10 акта, предимно за стоки с изтекъл срок на годност, храни с неясен произход и без ясна маркировка и етикетировка, както и липса на здравни книжки от страна на персонала.

Два от съставените актове са в Маджарово. В хранителен магазин е засечена продажба на месни продукти без етикет, а търговецът е глобен. Санкциониран е и собственик на баничарница, където закуските са се съхранявали при неподходящи условия. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button