Хасково

Паспортна служба ще работи и в деня на изборите

Паспортна служба - ХасковоЗвената „Български документи за самоличност“ в областта ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На лица, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден в петък, по желание на гражданите ще им бъде издавано необходимото удостоверение, с което да гласуват.

За целта лично се подава искане в съответната дирекция на полицията в дните до 11 от 08:30 ч. до 17:30 ч. и на 12 май от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден 12 май, допълват от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Георгиев
Иван Георгиев
08.05.2013 15:40 15:40

На фона на политическият пейзаж с приближаването на датата на изборите – борбата между ГЛУТНИЦИТЕ от многобройните политически партии за влизане във властта всеки ден се засилва…Имахме срещи с много известни“ герои-експерти,водещи специалисти,клоуни, майстори на обещанията и майстори на лъжата“. Само в РИК-Хасково за 8 броя места в НС ще се борят 35 партийки- не са малко. Какво можем да очакваме от тях след изборите- спомени за велики обещания без покрития.Накрая няколко думи за Деница Сачева- лицето на Иван Костов ! Ако се съди по външният й вид- очакванията са превъзходни,но ако се върнем малко по-назад в годините и конкретно прелистим трудовата й биография- ще се изненадаме!!! Нейните действия са идентични с действията на Иван Костов- /пионера на ЛИКВИДАЦИОННИТЕ СЪВЕТИ-когато се ликвидираха всички отрасли в ЗЕМЕДЕЛИЕТО и ЖИВОТНОВЪДСТВОТО/. Деница Сачева заедно с първият министър на Здравеопазването-зъболекаря Илко Семерджиев и тя като/началник на кабинета му и след това в НЗОК/проведоха здравната реформа в България и ликвидираха здравеопазването- като лишиха цялата ни нация от безплатно болнично лечение и достъпни здравни услуги. Никога капиталиста не би си помислил -как живее бедният българин……..

Back to top button