Хасково

Фотоизложба представя бедствието и солидарността в Бисер

Изложба БисерИзложба със заглавието „Бисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“ показва трагедията и възстановяването на харманлийското село след наводнението там през февруари миналата година. Снимките са дело на фоторепортери и бяха събрани в експозиция от Областна администрация – Хасково и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

След като бяха показани в Министерски съвет, кадрите могат да бъдат видени и от хасковлии. В следващите дни те ще бъдат изложени пред сградата на областната администрация на пл. „Свобода“. Събитието в Хасково беше открито днес в световния ден на Червения кръст и Червения полумесец от заместник областния управител Николай Нанев и председателя на областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова.

Изложба Бисер

Георги Даскалов и Минка Мечеринкова

Двадесетте кадъра са предоставени от фоторепортерите Ники Матанов от БТА, Панайот Панайотов от вестник „Хасковска Марица“, Георги Даскалов от Haskovo.info, Христо Русев от вестник „Старият мост“ – Свиленград, Джантай Коджаюмер – вестник „Заман“, Велко Велев –  издател на българо-гръцко списание за регионални новини. Включени са и фотоси от вестник „Харманлийски наблюдател“, от кореспондента на вестник „24 часа“ Николай Грудев, както и от Стефан Чертоянов – член на гражданското сдружение „OFFROAD общество“, притекли се на помощ от София, Пловдив и Стара Загора с вещи и продукти от първа необходимост за бедстващите.

Избирането на снимки за изложбата не беше никак лесно, защото всеки кадър показва емоцията на хората и е трудно да прецениш кое е най-важно. В същото време нашата основна задача е именно да покажем събитията чрез емоцията на хората, каза фоторепортерът на Haskovo.info Георги Даскалов, който участва в изложбата с три снимки. Надявам се, че чрез нашата работа сме успели да направим читателите и зрителите съпричастни с болката на хората в Бисер и така сме помогнали и за започналото възстановяване на селото, допълни той.

От Областна администрация и БЧК благодариха на всички журналисти, отразявали бедствието в региона през февруари миналата година. Благодарение на вас цяла България разбра какво се случва и всички се трогнаха, което доведе до събирането на помощите за пострадалите, каза Минка Мечеринкова. Фотоизложбата е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и израз на благодарност към БЧК и всички доброволци, институции и организации за съпричастността и помощта, допълни Николай Нанев.

 Изложба Бисер  Изложба Бисер
 Изложба Бисер  Изложба Бисер

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button