Хасково

11 897 души ще бъдат подпомогнати с храни от БЧК

Раздаване на помощи, архив11 897 души от Хасковска област ще бъдат подпомогнати от БЧК през следващите месеци с хранителни продукти. Помощта се осигурява от интервенционните запаси на Европейския съюз. Това става ясно от отчета на Областната структура на организацията.
Червенокръстците ще събират средства и чрез благотворителни кампании за разкриване на трапезария „Топъл обяд“ за деца в неравностойно положение в Димитровград през учебната 2013-2014 г. До края на година са предвидени множество мероприятия, по които ще работи Червеният кръст. Сред тях са обучение на нови кандидати за спасители на басейни и открити водни площи, провеждане на информационни кампании по проект „Приемна грижа“, обучение на ученици от 3 и 4 клас в умения за оказване на първа долекарска помощ и др.

От началото на годината до сега организацията е работила по няколко програми – за разпределянето на храни за нуждаещите се лица, партньорска мрежа за благотворителност – топъл обяд, осигуряване на помощни услуги на водачи и пътници в нужда, пътуващи от Европа към Република Турция и др.

Тази година БЧК отбеляза 150 години от своето създаване. По този повод трима отличници на организацията бяха наградени – доброволецът Тодорка Пейкова, директорът на ПМГ Тодорка Милева и педагогът Мария Кунева. С грамоти бяха отличени и хасковският свещеник Антоний Енев, Ана Юрукова и Георги Георгиев. Отличени бяха и трима млади доброволци на БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button