Хасково

Експерти и ученици чертаят карта на районите с риск от наводнения

СрещатаЕксперти от региона и ученици от четири училища от Хасково и Димитровград чертаят в областния град днес карта на районите със значителен потенциален риск от наводнения по долното течение на река Марица.

Срещата е организирана от Басейнова дирекция – Пловдив и е част от проект за разработване на план за управление на риска от наводнения за Източнобеломорски район.

Срещата„Наши експерти са изготвили предварителни карти по темата. Ще бъдат поставени на обществено обсъждане, за да се види дали това ще са действително районите с риск от наводнения.“, съобщи за Haskovo.info директорът на Басейнова дирекция – Пловдив Атанаска Тунтова.

По думите й предварителните проучвания сочат, че река Марица е най-проблемна. Така в проекта са включеени 5 рискови района по долното течение на река Марица  Това са територии по поречието на реките Марица, Хасковска, Харманлийска, Сазлийка и Старата река.

СрещатаКонсултациите трябва да приключат до средата на юни. След това в срок до два месеца ще бъде готов окончателният вариант на картите, които отново ще бъдат подложени на обществено обсъждане. Целта е до края на 2014 година да имаме готов план с мерки, който да предотвратяват рисковете от наводнения“, коментира Тунтова.

В тази важна и отговорна задача от Басейнова дирекция включват и ученици. „Работим изключително много с младите хора за тяхното екологично образование. Използваме креативното им мислене. Учениците имат много свежи идеи. Те са буквално запалени да помагат и са ни полезни в работата, а от друга страна самите те се научават да опазват околната среда и стават по – отговорени за тяхното бъдеще.“, допълни Атанаска Тунтова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
30.05.2013 12:42 12:42

ТАЗИ СЕЛЯНКА ОТ С.Градина, първомайско, като я познам гарантирам ви,че за нищо не става!
Един радио телевизионен техник, с няколко други квалификации….! Познавам, я още когато работеше в областната служба по земеделие, пък и ми е бивша съседка!Да се благодари на чичо Митко, че я нареди сна това мека местенце, което май вече трябва да освобождава, защото, ако не е началник отдел контрол и е много трудно да знае какво и как подписва!

Back to top button