Хасково

1 800 здравни професионалисти в региона празнуват на 12 май

Кресемирка Янева1 800 здравни професионалисти, работещи в зравните и лечебните заведения в област Хасково честват професионалния си празник на 12 май – Международен ден на сестринството. Тъй като празникът съвпада с деня на изборите, тържеството ще бъде отложено за друга дата, съобщи председателят на Регионалната колегия в Хасково Кресемирка Янева.

Ниското заплащане си остава основният проблем пред здравните професионалисти. В момента в по-голяма част от лечебните заведения стартовата заплата е 400-420 лева. В много малко от тях работещите вземат надбавки. Това е и причината доста кадри от региона в последните години да търсят реализация или в чужбина, или в други сектори. Напоследък обаче се забелязва връщане към професията, коментира Кресемирка Янева. В Многопрофилната болница в Хасково през последно време са назначени доста млади кадри, което говори за едно подновяване на персонала, допълни тя.

Професията обаче изисква здравните професионалисти непрекъснато да повишават своята квалификация. По случай празника, Управителният съвет на Регионалната колегия на Българска  асоциация на професионалистите  по здравни грижи
е провела серия от форми за продължаващо обучение. В тях участие са взели 480 души от 32 дружества на организацията в региона. Предстоят  и номинации  за ”Най-добър здравен професионалист”.

За нашата професия се смята, че е благородна, бяла и чиста, но само ние знаем стойността на тези определения – те се измерват с търпение, упоритост, постоянство и любов към пациента, каза Кресимирка Янева.

„Уважаеми колеги, пожелавам Ви здраве, дръзновение и професионално  дълголетие. Нека нашите усилия, ориентирани към пациента, бъдат оценени не само от медицинската общност, но и от цялата ни общественост, защото  осъществяваме здравните грижи към нацията за опазване и укрепване на здравето – изконната ценност за всеки човек“, се казва в поздравителния адрес на Регионалната колегия в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button